Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS Securities lanceert favorieten voor 2016

SNS Securities lanceert favorieten voor 2016
18 jan 2016 om 08:48

SNS Securities heeft voor de eerste helft van 2016 acht favoriete aandelen geselecteerd. De analisten kozen onder meer voor de hoofdfondsen ING Groep en Wolters Kluwer, en de midkappers ASM International en Accell Group. Dit maakte SNS maandag bekend.

 

Accell is volgens SNS Securities aantrekkelijk omdat e-bikes steeds populairder worden in landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Scandinavië, maar vooral ook onder verschillende leeftijdsgroepen. Volgens de analisten willen steeds meer mensen daarnaast files in de stad vermijden en zijn elektrische fietsen nu vaker sociaal geaccepteerd. Koersdoel is 24,00 euro.

 

De “erg lage” waardering van ASMI biedt volgens de analisten een “aantrekkelijk” instapmoment. Hoewel er zorgen zijn over onder meer de productie van Apple en grote klanten als TSMC en Samsing niet met indrukwekkende cijfers over het vierde kwartaal kwamen, verwacht SNS dat ASMI niet erg zal worden geraakt in 2016. Koersdoel is 50,00 euro. 

 

Beleggers van BAM Groep kunnen langzaam naar de toekomst kijken, nu het reorganisatieprogramma van de bouwer bijna afgerond is, aldus de marktvorsers. De kostenbesparingen zullen dit jaar nadrukkelijk hun vruchten afwerpen, terwijl de verbeterende marktomstandigheden BAM in de kaart kunnen spelen. Een aanjager is mogelijk de veranderingen in de strategie die bij de komende jaarcijfers worden aangekondigd. Koersdoel is 6,50 euro.

 

Voor Beter Bed sluit SNS geen overnames uit, gezien “de capaciteit er is”. Het beddenbedrijf zal volgens de analisten profiteren van een toegenomen consumentenvertrouwen en sterke huizenverkopen in West-Europa. Een verbeterd aanbod en nieuwe filialen kunnen samen met een mogelijke overname zorgen voor meer groei. Beter Bed biedt daarbij een “aantrekkelijk” rendement op de vrije kasstroom en een dito dividendrendement. Koersdoel is 25,00 euro.

 

ING is aantrekkelijk gewaardeerd en goed gepositioneerd om meer groei te realiseren in Europa nu de herstructureringsfase afgerond is, aldus de marktvorsers. Een groeiende Europese economie zal vermoedelijk leiden tot een grotere vraag naar kredieten en een verdere daling van slechte leningen. Koersdoel is 17,00 euro. 

 

KPN is volgens SNS ondergewaardeerd, ondanks een sterke vrije kasstroom en afnemende risico’s. Volgens de analisten kan KPN minder investeren, wordt de kwaliteit van het 4G-netwerk steeds beter en heeft het management goed laten zien wat het waard is. Het koersdoel is 4,00 euro.

 

Voor Wolters Kluwer is SNS eveneens te spreken over de kastroom, evenals over de aantrekkende omzetgroei. Een sterke focus op groeimarkten zal daarbij een positieve impact hebben op de totale groei van de uitgever, terwijl de aanhoudende krimp bij print steeds minder impact zal hebben. Wolters Kluwer is 10 procent goedkoper dan verschillende sectorgenoten, “ondanks dat het een betere prestatie levert”. Het koersdoel is 35,00 euro.

 

Ook ForFarmers plaatste SNS Securities op de favorietenlijst, vanwege de verwachte overstap dit jaar van het handelsplatform van Van Landschot platform naar een notering op Euronext. Dit kan de koers positief beïnvloeden, aldus de analisten. Koersdoel 5,93 euro.

 

Over het tweede halfjaar van 2015 behaalden de favorieten fondsen van SNS Securities een rendement van 0,3 procent. In dezelfde periode daalde de AEX met 7,1 procent. Vooral de keuze voor Stern Groep, dat bijna 29 procent steeg, pakte goed uit, terwijl ING met een verlies van 17 procent de prestaties drukte.  

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.