Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Goldman Sachs zet verkoopadvies op Wolters Kluwer

Beursblik: Goldman Sachs zet verkoopadvies op Wolters Kluwer
19 jan 2016 om 14:39

Goldman Sachs is dinsdag gestart met het volgen van Wolters Kluwer met een verkoopadvies en een koersdoel van 31,30 euro.

 

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank noteert het aandeel Wolters Kluwer momenteel tegen een korting van 10 procent in vergelijking tot Europese sectorgenoten. "Ongerechtvaardigd", aldus de marktvorsers, er op wijzend dat deze korting historisch gezien 20 procent bedraagt.

 

Daarbij groeit Wolters Kluwer met een autonome groei van 3,0 procent tussen 2017 en 2019 volgens de analisten minder sterk dan sectorgenoten, die gemiddeld met 4,0 procent groeien. Ook heeft de uitgever nog uitdagingen op het vlak van digitalisering te overwinnen en moet het vrezen voor nieuwe concurrenten. Teleurstellingen over de winstontwikkeling op de korte termijn zijn volgens Goldman Sachs dan ook niet uit te sluiten en een terugval naar de historische korting van 20 procent is in de ogen van de analisten het meest logische scenario.

 

Het aandeel Wolters Kluwer steeg dinsdag 0,6 procent naar 29,66 euro. De AEX won 2,1 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.