Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: sterke onderliggende groei Unilever

Beursblik: sterke onderliggende groei Unilever
19 jan 2016 om 09:58

Unilever heeft een sterke onderliggende groei geboekt, zowel in het vierde kwartaal als in heel 2015. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux dinsdag.

 

De onderliggende omzetgroei van 4,9 procent in het vierde kwartaal en de 4,1 procent over heel het jaar waren beter dan verwacht, aldus de analisten, die voor de laatste drie maanden van 2015 op een groei van 4,5 procent rekenden. De consensus lag slechts op 4,0 procent. De verrassing was vooral te danken aan de "veel sterkere" prestaties bij de tak Refreshment. Regionaal deed Latijns-Amerika het volgens Kepler Cheuvreux opvallend goed.

 

De operationele winstmarge steeg van 14,5 naar 14,8 procent, hetgeen volgens Kepler Cheuvreux ook conform verwachting was.

 

Zoals te doen gebruikelijk gaf Unilever geen concrete outlook voor 2016 af. Unilever wil dit jaar in volumes sterker dan de markt groeien, tegelijk met een stabiele verbetering van de operationele marges bij de kernactiviteiten en een sterke kasstroom.

 

Kepler Cheuvreux heeft een Houden advies op Unilever met een koersdoel van 40,00 euro. Op een volledig groen Damrak koerste het fonds dinsdag 3,1 procent hoger op 38,65 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.