Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Fagron neigt naar claimemissie`

`Fagron neigt naar claimemissie`
19 jan 2016 om 07:38

Fagron wil met de hulp van een deel van de huidige aandeelhouders zijn schuldenprobleem oplossen en een claimemissie is de belangrijkste optie om de schuldenberg te verlagen. Dit meldde De Financiele Telegraaf dinsdag op basis van gesprekken met betrokkenen.

 

De financierende banken zouden de schuld met minimaal 150 miljoen euro willen terugbrengen. Met 450 miljoen euro omvat de totale schuldberg meer dan twee keer de huidige beurswaardering van het bedrijf, aldus de krant.

 

Om geen toestemming aan zijn aandeelhouders te hoeven vragen, wil het bedrijf met een selecte groep zittende aandeelhouders in zee gaan, schreef de krant. Dan is het niet nodig om een aandeelhoudersvergadering in te gelasten. Om de andere aandeelhouders tegen een forse verwatering te beschermen, dient in België, waar het bedrijf vandaan komt, de gemiddelde koers over de afgelopen periode als minimumprijs.

 

Interesse zou er volgens DFT volop zijn. Bij zakenbanken stromen de telefoontjes binnen van investeerders, zo zou een bron in de markt stellen. Verschillende private equityhuizen zouden het bedrijf van de beurs willen halen. Ook wordt er rekening mee gehouden dat de Belgische miljardair Marc Coucke het bedrijf overneemt. Hij heeft van het rampjaar 2015, waarin het aandeel Fagron ongekend hard onderuit ging, geprofiteerd door een belang op te bouwen van ruim vijf procent.

 

Het aandeel Fagron is maandag 5,4 procent hoger gesloten op 6,86 euro. Op 5 februari rapporteert het bedrijf de jaarcijfers.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.