Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene start op Wall Street in de maak

Groene start op Wall Street in de maak
19 jan 2016 om 12:49

Wall Street maakt zich op voor een hogere opening. Rond de klok van één uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index 1,8 procent in het groen.

 

Vanochtend kregen beleggers "zwakke Chinese cijfers" voorgeschoteld, aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank. Daardoor werd de hoop in de markt op nieuwe stimuleringsmaatregelen volgens Koopman aangejaagd.

 

De groei van de Chinese economie kwam in het vierde kwartaal uit op 6,8 procent, na een stijging van 6,9 procent in het derde kwartaal en 7,0 procent in zowel het eerste als het tweede kwartaal van dit jaar. Voor heel 2015 kwam de groei daarmee uit op 6,9 procent. Het groeitempo van de detailhandelsverkopen en de industriële productie liet eveneens een lichte teruggang zien.

 

"De stabiliteit in de Chinese data is natuurlijk wel opvallend, waardoor de markt deze ook met een klein korreltje zout neemt", meende Koopman, die er op wees dat de fluctuaties in Amerika en Europa "immers vele malen groter" zijn.

 

In de Verenigde Staten kijken beleggers vandaag nog uit naar de jaarcijfers van sectorgenoten Bank of America en Morgan Stanley. Eerder vanmiddag werd bekend dat UnitedHealth in zowel het afgelopen kwartaal als in heel 2015 de omzet zag stijgen.

 

Ook krijgen beleggers later vanmiddag nog inzicht in het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers en komen nabeurs geven IBM en Netflix inzicht in de cijfers over het afgelopen kwartaal.

 

Olie werd dinsdag fors duurder. Een februari-future op een vat Brent steeg 3,6 procent in waarde op 29,97 dollar en een vat West Texas Intermediate steeg 2,4 procent naar 30,11 dollar. Volgens het Internationaal Energieagentschap kunnen de olieprijzen dit jaar verder dalen, omdat de markt enorm onder druk staat om de overvloed aan olie te absorberen.

 

De euro/dollar werd licht lager verhandeld op 1,0863. 

 

Slotstanden

 

Wall Street hield maandag de deuren gesloten in verband met Martin Luther King Day. Vrijdag daalde de Dow Jones-index 2,4 procent tot 15.988,08 punten, de S&P verloor 2,2 procent tot 1.880,33 punten en de Nasdaq stond 2,7 procent af tot 4.488,42 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.