Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IJzerertsproductie Rio Tinto gedrukt

IJzerertsproductie Rio Tinto gedrukt
19 jan 2016 om 09:26

De productie en verschepingen van ijzererts door Rio Tinto is het afgelopen kwartaal stil gevallen. Dit bleek dinsdag uit een update van de mijnbouwgigant over het vierde kwartaal.

In totaal produceerde Rio Tinto afgelopen kwartaal 10 procent meer ijzererts op jaarbasis en verscheepte het 11 procent meer ijzererts. Op kwartaalbasis was echter sprake van een nipte stijging van de productie met een procent en een nulgroei bij het verschepen van ijzererts.

Voor 2016 voorziet de mijnbouwgigant een ijzerertsproductie van circa 350 miljoen ton, ten opzichte van 328 miljoen ton in 2015,  een stijging op jaarbasis van krap zeven procent. De productie in 2015 lag 11 procent hoger dan in 2014.

De ijzerertsprijs is de afgelopen jaren evenwel ineengestort, onder meer door een inzakkende Chinese vraag, waardoor de verkoop minder opleverde en Rio Tinto kampt met hoge schulden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.