Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lijkt rug te rechten

Wall Street lijkt rug te rechten
19 jan 2016 om 21:30

Wall Street was op weg naar een lager slot, terwijl de opening nog vol optimisme was, maar lijkt tegen het einde van de handelsdag toch weer op te krabbelen. Circa een half uur voor het sluiten van de handel noteerden de Dow Jones en S&P 500 fractioneel hoger, terwijl techbeurs Nasdaq 0,3 procent inleverde.

 

Waar de Aziatische en Europese markten zich optrokken aan zwakke Chinese cijfers, die de hoop op nieuwe stimuleringen voedden, leek dit op Wall Street weinig indruk te maken.

 

Olie liet dinsdag een gemengd beeld zien. Een maart-future op een vat Brent steeg 0,8 procent in waarde naar 28,77 dollar, maar een vat West Texas Intermediate daalde maar liefst 3,7 procent naar 28,34 dollar. Volgens het Internationaal Energieagentschap kunnen de olieprijzen dit jaar verder dalen, omdat de markt enorm onder druk staat om de overvloed aan olie te absorberen.

 

De euro/dollar werd grofweg vlak verhandeld op 1,0915.

 

Op macro-economisch vlak was het vandaag rustig in Amerika, met louter een pas op de plaats voor het vertrouwen onder huizenbouwers. Drukker was het met bedrijfsnieuws.

 

Zorgverzekeraar UnitedHealth profiteerde flink van de omzetstijging van onderdeel Optum, maar wist dit niet te vertalen naar een hogere winst. Het aandeel koerste desalniettemin 2,5 procent hoger. Johnson & Johnson koerste licht hoger nadat het aangaf de tak die medische apparatuur ontwikkelt gaat herstructureren en 4 tot 6 procent van het personeel te laten afvloeien.

 

Morgan Stanley boekte weer zwarte cijfers en zag dit beloond met een koerswinst van ruim een procent. Sectorgenoot Bank of America boekte meer winst dan een jaar geleden, maar wist beleggers toch niet te bekoren. De bank leverde krap een procent aan beurswaarde in.

 

Net als eerder dit jaar speelt de dure dollar bedrijven ook nog altijd parten. Zo drukte de munt op de resultaten van Delta Airlines. De omzet per passagier daalde met 1,6 procent, maar exclusief wisselkoerseffecten was er sprake van een kleine groei. Juweliersketen Tiffany & Co zag de verkopen afgelopen kwartaal ook onder druk staan en verlaagde daarop de winstverwachting voor 2015. In plaats van een winstdaling van 5 tot 10 procent verwacht de juweliersketen inmiddels een daling van 10 procent.

 

Beleggers keken door de dollarblootstelling van Delta Airlines heen en zetten het aandeel bijna 3 procent hoger. Dit gold echter niet voor Tiffany, dat krap ruim 5 procent minder waard werd.

 

Nabeurs volgen nog de cijfers van IBM en Netflix. Beleggers zetten IBM lager, terwijl Netflix afkoerst op een bijna 4 procent hoger slot.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.