Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ASML wordt cashmachine

Beursblik: ASML wordt cashmachine
20 jan 2016 om 08:48

De prestaties van ASML over het vierde kwartaal zijn erg goed. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers woensdag.

 

"Prima cijfers", vatte de analist de kwartaalrapportage van het toeleverancier van de halfgeleiderindustrie samen.

 

De omzet was met ruim 1,4 miljard iets hoger dan voorzien en ook de marge van 46 procent overtrof de verwachtingen, zo stelde de analist.

 

"Van de omzetverwachting voor het eerste kwartaal schrik je even", vervolgde Versteeg. "Maar daar moet je niet te veel op letten. Dit is niet het begin van een neergang", meent hij.

 

ASML rekent voor dit lopende kwartaal op een omzet van 1,3 miljard ieuro en een daling van de marge tot circa 42 procent.

 

"Dat is lager dan de verwachtingen in de markt, maar dat komt vooral door de timing van leveringen en de samenstelling van de omzet. In het tweede kwartaal beginnen bovendien de orders voor de 10 nanometer node en die houden de rest van 2016 aan", zo nuanceerde Versteeg. CEO Peter Wennink van ASML gaf ook aan voor het tweede kwartaal op een "significante" omzetstijging te mikken in vergelijking tot het eerste kwartaal.

 

Tot slot wees de analist op de ruime kaspositie van het Veldhovense bedrijf, die de dividendverhoging en een nieuwe aandeleninkoop mogelijk maakt. "De meeste investeringen in EUV zijn achter de rug. ASML wordt daardoor een cashmachine", stelde de marktvorser.

 

Theodoor Gilissen heeft een Aanbevolen advies op ASML met een koersdoel van 110,00 euro. Dinsdag sloot het aandeel op 73,80 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.