Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Hays interessant voor Randstad en Adecco

Beursblik: Hays interessant voor Randstad en Adecco
20 jan 2016 om 09:39

Adecco en Randstad beschikken beide over een sterke balans en overnames zullen dit jaar volop op de agenda staan in de uitzendmarkt. Dit schreef analist David Tailleur van Rabobank in een reactie op de geruchten dat de twee uitzenders hun oog zouden hebben laten vallen op recruiter Hays.

 

Diverse buitenlandse media schreven dat Adecco en Randstad geïnteresseerd zijn in een overname van Hays. Tailleur wees er op dat niet alle media wellicht even serieus moeten worden genomen, maar dat het “prestigieuze” Hays in principe een overnameprooi voor beide uitzenders zal zijn. De analist wees er daarbij op dat de topman van Adecco op een recente beleggersdag niet wilde uitsluiten dat het een grote overname zal doen.

 

Randstad liet al meermaals weten overnames tot 500 miljoen euro te overwegen. “Maar we zijn er van overtuigd dat de onderneming kijkt naar grotere deals voor professionele uitzenders mits de waardering daarnaar is”, aldus Tailleur. 

 

Als Adecco een stap richting een overname maakt, zal Randstad niet achterblijven, verwacht de analist. Voor beide is het volgens Tailleur “cruciaal” om de grootste en sterkste te worden in het uitzenden van professionals.

 

Al met al verwacht Tailleur veel overnames in de sector, niet in het minst aangejaagd door de lage rente en dito waarderingen. Daarbij beschikken Adecco en Randstad volgens de marktvorser over flinke oorlogskassen. Naast Hays, voorziet de analist dat ook Brunel International een overnameprooi is in de komende twee jaar, mogelijk met Hays als koper.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.