Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: licht tegenvallende resultaten Beter Bed

Beursblik: licht tegenvallende resultaten Beter Bed
20 jan 2016 om 09:05

Beter Bed heeft in het vierde kwartaal van 2015 iets minder sterk gepresteerd dan verwacht, maar de beddenverkoper liet wel een positieve groeiontwikkeling zien. Dit meldde analist Wim Hoste van KBC Securities woensdag in reactie op de voorlopige cijfers van Beter Bed.

 

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 3,4 procent naar 102,9 miljoen euro. De identieke groei kwam uit op 2,2 procent. Hoste  hield echter rekening met een omzetgroei van 7,1 procent en een identieke groei van 4,5 procent, waardoor de omzet op 106,6 miljoen euro zou uitkomen.

 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Beter Bed lag in het afgelopen kwartaal vermoedelijk op 15,5 miljoen euro, hetgeen in lijn was met de verwachtingen van KBC. De EBIT steeg op jaarbasis van 10,5 miljoen naar 12,7 miljoen, terwijl analist Hoste rekening hield met 13,1 miljoen euro. 

 

Hoewel de resultaten iets onder de verwachtingen van KBC lagen, verandert dat volgens Hoste niets aan de groeivooruitzichten van Beter Bed. De analist merkte op dat de beddenverkoper na enkele moeilijke jaren weer in een groeimodus zit, waarbij de marktvorser verwacht dat Beter Bed het aantal filialen in de komende jaren zal uitbreiden. 

 

Als gevolg van een “ijzersterke” balans, verwacht Hoste daarnaast dat de toekomstige winstgroei van Beter Bed grotendeels zal worden uitgekeerd in de vorm van dividend. Hoste mikt op een stijging van het dividend van 0,97 euro per aandeel in 2015 naar 1,27 euro per aandeel in 2016. In 2017 kunnen beleggers naar verwachting van KBC zelfs een dividend van 1,35 euro per aandeel tegemoet zien.

 

KBC Securities heeft een Accumuleren advies op Beter Bed met een koersdoel van 23,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel Beter Bed 0,7 procent lager op 21,90 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.