Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BHP verlaagt productieverwachtingen ijzererts

BHP verlaagt productieverwachtingen ijzererts
20 jan 2016 om 09:23

BHP Billiton ziet op de korte termijn geen herstel optreden voor de ijzererts- of kolenprijzen, maar wel voor koper en olie. Dit zei het mijnbouwbedrijf, dat de verwachtingen voor de ijzerertsproductie voor dit jaar verlaagde.

 

BHP staat onder druk vanwege de lagere grondstoffenprijzen en sommige analisten verwachten dat de onderneming zijn dividendbetalingen gaat verlagen.

 

"We blijven kosten besparen en ons richten op het veilig verbeteren van onze operationele prestaties om de veerkracht van ons bedrijf te verbeteren", aldus CEO Andrew Mackenzie van BHP in de kwartaalupdate en het halfjaarlijkse productierapport.

 

Mackenzie zei dat de balans nu op de eerste plaats komt om de ‘investment grade’ kredietrating te beschermen.

 

De topman zei dat door financiële flexibiliteit te verkrijgen het bedrijf in staat zou zijn om "te profiteren van het verwachte herstel van koper en olie op de middenlange termijn". Mackenzie zei niets over ijzererts of kolen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.