Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macintosh verkoopt Scapino aan Ziengs

Macintosh verkoopt Scapino aan Ziengs
20 jan 2016 om 08:54

Het failliete Macintosh Retail Group heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 140 tot 180 schoenenwinkels van Scapino Nederland aan branchegenoot Ziengs. Dit maakte de retailer woensdag bekend, nadat de Autoriteit Consument & Markt dinsdag al instemde met de verkoop via een spoedbesluit.

 

Het definitieve aantal over te nemen winkels hangt mede af van de met verhuurders te maken afspraken over de huurvoorwaarden. Zire, de vennootschap boven de schoenenwinkelketen Ziengs, heeft de intentie om het grootste deel, dat wil zeggen 80 tot 90 procent, van de circa 2.000 werknemers van Scapino in de winkels en op het hoofdkantoor en distributiecentrum in Assen een aanbod te doen voor een nieuw dienstverband, aldus Macintosh.

 

De curatoren en de financierende banken van Macintosh hebben ook nagenoeg overeenstemming bereikt over de verkoop van Brantano België/Luxemburg aan Brantnew, een samenwerkingsverband met onder meer R&S Retail Group.

 

Ook de verkoop van Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza is in een ver gevorderd stadium, aldus het concern. Curatoren Ben Meijs en John Huppertz verwachten daarover binnenkort meer bekend te kunnen maken. "We hebben goede hoop dat nagenoeg alle formules in de markt kunnen blijven en dat met deze transacties een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules kan worden behouden."

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.