Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse investeringen groeien aanzienlijk

Nederlandse investeringen groeien aanzienlijk
20 jan 2016 om 07:18

De investeringen in Nederland zijn in november flink toegenomen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    
In november lag het volume van de investeringen in materiële vaste activa 13,1 procent hoger dan in november 2014. De stijging was iets groter dan in de voorafgaande maand en dit was volgens het CBS vooral te danken doordat de investeringen in woningen en personenauto’s sterk groeiden.

Dat er "aanzienlijk" meer geïnvesteerd werd in personenauto’s kan volgens het CBS samenhangen met de verandering in de bijtelling op zakelijke auto’s in 2016. "Om nog te profiteren van een lagere bijtelling hebben zakelijke rijders mogelijk de aanschaf van een personenauto naar voren gehaald", zo vermoedt het statistiekbureau.
 

Daarbij merkte het statistiekbureau op dat de omstandigheden voor investeringen in januari iets minder gunstig zijn dan in december en november. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. Het consumentenvertrouwen is minder positief en de toename van de koerswaarde van Nederlandse aandelen op jaarbasis was in de radar van januari kleiner dan in die van november.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.