Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies op Wall Street

Verlies op Wall Street
20 jan 2016 om 22:06

Wall Street is woensdag ondanks een flinke opleving die halverwege de handelsdag werd ingezet toch in het rood gesloten. De Dow Jones index verloor 1,6 procent op 15.766,81 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 1,2 procent lager verhandeld op 1.859,33 punten, terwijl techbeurs Nasdaq slechts 0,1 procent inleverde op 4.471,69 punten.

 

Opnieuw waren het de groeivertraging in China en de dalende olieprijs, februari-futures op een vat West Texas Intermediate daalden 6,7 procent op 26,76 dollar, die voor hoofdpijn bij beleggers zorgen. Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil waren met verliezen van 3,1 en 4,2 procent de grootste dalers in de Dow30.

 

"Een algeheel gebrek aan vertrouwen", zo kenschetste vermogensbeheerder Ed Manie van Mijn-Effecten eerder op de dag het sentiment onder beleggers.

 

Volgens obligatiespecialist Gareth Isaac van Schroders schiet het doemdenken evenwel door. "Beleggers hoeven de handdoek nog niet in de ring te gooien", aldus Isaac, die daaraan toevoegde dat voorzichtigheid wel geboden is.

 

Beleggingsstrateeg Art Hogan van Wunderlich Securities zei tegenover zakenzender CNBC dat de opleving halverwege de handelsdag te danken was aan koopjesjagers die in de markt kwamen nadat de koersafstraffing de S&P 500 dichtbij de 1.800 punten bracht. Vooral biotechfondsen waren gevraagd.

 

Op macro-economisch vlak was het vandaag relatief rustig in Amerika. Zowel het aantal in aanbouw genomen woningen als afgegeven vergunningen lag in december lager dan in november. Verder daalde de inflatie in december op maandbasis. Dit laatste was een tegenvaller volgens handelaar Youri Sleutel van Lynx, en maakt beleggers volgens hem bang voor "een scenario zoals die zich in Japan voordoet".

 

Ook kwam Goldman Sachs met cijfers over het vierde kwartaal, nadat de cijferpublicatie van sectorgenoten als Morgan Stanley, Citigroup en JPMorgan eerder al goed werden ontvangen. Goldman Sachs zag de winst echter flink dalen door een dure schikking van meer dan 5 miljard dollar. Het fonds, genoteerd in de Dow30, leverde circa 2 procent in.

 

Dinsdag nabeurs volgden al IBM en Netflix met cijfers. Bij Big Blue stonden de resultaten andermaal onder druk en het aandeel handelde 4,9 procent lager. Netflix wist een recordaantal nieuwe abonnees aan zich te binden en voorziet voor dit lopende kwartaal opnieuw een sterkere groei van het abonneebestand. Beleggers waren goed te spreken over de ontwikkelingen bij de videodienst, maar toch eindigde het fonds fractioneel lager.

 

Het muntpaar euro/dollar werd verhandeld op 1,0889.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.