Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent fors in het rood

Wall Street opent fors in het rood
20 jan 2016 om 15:06

Wall Street zal woensdag vermoedelijk fors in het rood openen. Een half uur voor de openingszoemer noteerden futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index maar liefst 1,7 procent lager.

 

Volgens marktenspecialist Tom Simonts van KBC Bolero slaat de twijfel onder beleggers om in de markt te stappen nu echt toe, waarbij de druk op olieprijzen een van de oorzaken is. Februari-futures op een vat West Texas Intermediate stegen 1,9 procent naar 29,01 dollar, maar een vat Brent werd 2,0 procent goedkoper op 28,18 dollar. De euro/dollar steeg wat in waarde naar 1,0922.

 

Overigens is de handel vandaag volgens Simonts aan de magere kant.

 

De marktvorser van het Belgische Bolero meent dat 2016 vooral zal draaien om de vraag hoe snel de verschillende economieën zullen groeien. "Alle sectoren die groeigevoelig zijn, worden nu onder de loep genomen," aldus Simonts. Positief zijn vooralsnog de bedrijfscijfers uit Amerika, die de marktenspecialist typeerde als "niet heel slecht".

 

Vanmiddag stonden enkele cijfers op de rol, onder meer over de Amerikaanse huizenmarkt en de ontwikkeling van het consumentenprijspeil. In december daalde het aantal in aanbouw genomen woningen in Amerika met 2,5 procent op maandbasis, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen met 3,9 procent daalde. De consumentenprijzen namen met 0,1 procent af. Op jaarbasis kwam de inflatie in december uit op 0,7 procent en de kerninflatie, dat is gerekend zonder onder meer de volatiele olieprijzen, bedroeg zelfs 2,1 procent.

 

Ook kwam Goldman Sachs eerder vandaag met de cijfers over het vierde kwartaal, in navolging van sectorgenoten Morgan Stanley en Bank of Amerika die dinsdag lieten weten meer winst te hebben gemaakt in het afgelopen kwartaal. Goldman Sachs zag de resultaten echter onder druk staan, mede door een omvangrijke schikking van ruim 5 miljard dollar vanwege de verkoop van rommelhypotheken. Deze schikking drukte na belastingen met 1,5 miljard dollar op de winst in het vierde kwartaal. Op een omzet van 7,3 miljard dollar boekte de bank krap 0,6 miljard dollar winst, terwijl er in de laatste drie maanden van 2014 nog iets meer dan 2 miljard dollar winst werd gerealiseerd. 

 

Slotstanden

 

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 16.016,23 punten en de breder samengestelde S&P 500 index noteerde 0,1 procent in het groen op 1.881,33 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde wel 0,3 procent in het rood op 4.476,95 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.