Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS zet ASML op Kopen

Beursblik: UBS zet ASML op Kopen
21 jan 2016 om 12:14

UBS heeft donderdag het advies voor ASML verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel daarbij opwaarts bijgesteld van 80,00 naar 86,00 euro.

 

De analisten van de Zwitserse broker kregen meer vertrouwen in de Nederlandse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie en verhoogden de winsttaxaties flink. Voor 2016 mikken de marktvorsers bedrijfsresultaat (EBIT) van 1.739 miljoen euro. Dat is 11 procent meer dan de analisten eerder voorzagen. Ook voor 2017 en 2018 stelden de analisten hun taxaties opwaarts bij, met respectievelijk 7 en 4 procent. Met een bedrijfsresultaat van 2.359 miljoen euro voor 2017 zit UBS 10 procent boven de consensus.

 

UBS verhoogde de winstverwachtingen voor ASML om vijf redenen. Ten eerste stelden de analisten dat de verhoging van de productiecapaciteit voor lithografie groter is dan ze hadden voorzien en hun tweede punt is dat ook de investeringen van Intel in NAND-geheugen hun taxaties overtroffen. De derde reden is dat het volgens UBS, ondanks dat nog de nodige hordes moeten worden genomen, het reël is dat de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet tegen 2019 of 2020 door de sector omarmd wordt. De vierde reden is de huidige waardering van ASML en tot slot stelden de analisten dat het Veldhovense fonds een voorbeeld is van hoge kwaliteit dat aan marktaandeel weet te winnen.

 

Op een groen Damrak koerste ASML rond lunchtijd 3,6 procent hoger op 79,97 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.