Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dividendverhoging Sligro Food Group na recordresultaten

Dividendverhoging Sligro Food Group na recordresultaten
21 jan 2016 om 07:50

Sligro Food Group heeft over 2015 recordresultaten overlegd en besloot daarop het dividend te verhogen. Dit meldde de groothandel en supermarktketen donderdag voorbeurs.

 

"In beide bedrijfsonderdelen was sprake van een forse toename van het resultaat", aldus CEO Koen Slippens.

 

De omzet van Sligro steeg in 2015 met 3,8 procent naar 2.670 miljoen euro, waarbij de autonome groei zonder het effect van overnames, een extra week en rookwaren 1,1 procent bedroeg. Het grootste deel van de omzet kwam voor rekening van de divisie Foodservice, waar de omzet steeg tot 1.829 miljoen euro. De divisie Food Retail zag de omzet stijgen tot 841 miljoen euro.

 

Onder de streep restte er afgelopen jaar een 17,4 procent hogere nettowinst van 81 miljoen euro voor Sligro. Niet eerder passeerde het concern de grens van 80 miljoen euro aan nettowinst.

 

De verbetering van de resultaten in combinatie met de "onverminderd sterke" financiële positie resulteerden in een stijging van het dividend met 0,10 euro per aandeel naar 1,20 euro per aandeel op een winst per aandeel van 1,84 euro.

 

Bij de jaarvergadering wil Sligro Food Group de benoeming van Marianne van Leeuwen en Freek Rijna als lid van de raad van commissarissen voorstellen. Van Leeuwen en Rijne vervangen Dorine Burmanje en Ronald Latenstein van Voorst, die aftreden na het verstrijken van de maximale zittingstermijn van acht jaar.

 

Sligro liet verder weten Bart Karis te willen herbenoemen als commissaris voor een tweede en laatste termijn.

 

Outlook

Voor het boekjaar 2016 liet Sligro zich niet concreet uit, maar wel zei de onderneming te rekenen op een geleidelijk voortzetten van het economische herstel. Daarbij zal de onderneming 10 miljoen euro aan extra omzet genereren door de acquisitie van Bouter in het afgelopen boekjaar. Het jaar 2016 kent wel een week minder dan 2015, toen een extra week een additionele omzet van 46 miljoen euro opleverde.

 

Sligro rekent er op dit jaar met Foodservice opnieuw de markt te zullen verslaan. Bij Foodretail wil Sligro "het verschil met de marktontwikkeling verkleinen om vervolgens ook daar weer harder dan de markt te gaan groeien".

 

Het aandeel Sligro Food Group sloot woensdag op een rood Damrak 2,4 procent hoger op 32,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80 +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Call
Send SMS
Call from mobile
Add to Skype
You’ll need Skype Credit Free via Skype

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.