Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Frankrijk mag zelf oordelen over fusie Orange en Bouygues`

`Frankrijk mag zelf oordelen over fusie Orange en Bouygues`
21 jan 2016 om 10:10

De potentiële fusie van het Franse telecomconcern Orange met sectorgenoot Bouygues Telecom hoeft alleen goedgekeurd te worden door de Franse mededingingswaakhond en niet door de Europese Commissie, waarmee de kans toeneemt dat de fusie doorgaat. Dit schreef zakenkrant de Financial Times donderdag op basis van anonieme bronnen.

 

Orange is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Frankrijk en Bouygues is de nummer drie. De fusie zou een marktaandeel van circa 50 procent krijgen in Frankrijk, zowel met mobiele als met vaste telefonie.

 

De zakenkrant meldde dat de fusie niet op Europees, maar alleen op nationaal niveau hoeft te worden beoordeeld, omdat tweederde van de omzet uit Frankrijk komt.

 

Een overname van Bouygues Telecom door Orange voor 10 miljard euro zou het telecomlandschap in Frankrijk drastisch wijzigen, doordat het aantal concurrenten daalt van vier naar drie, een driejarige prijsoorlog ermee zou eindigen en er ruimte zou komen voor meer investeringen in telecom-infrastructuur.

 

Bouygues Telecom wees in juni vorig jaar een overnamepoging door het in Amsterdam genoteerde Franse telecomconcern Altice voor 10 miljard euro van de hand, omdat het bedrijf liever zelfstandig bleef en vanwege het risico dat de fusie niet zou worden goedgekeurd door toezichthouders.

 

Het aandeel Altice steeg donderdagochtend 1,3 procent naar 12,11 euro. In Parijs noteerden Bouygues en Orange beide minder dan een procent hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.