Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philadelphia Fed Index trekt aan

Philadelphia Fed Index trekt aan
21 jan 2016 om 14:39

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia is in januari gestegen, maar blijft in negatief territorium. Dit meldde de Philadelphia Federal Reserve donderdag.

 

De zogenoemde Philly Fed index steeg van een stand van 10,2 negatief in december naar 3,5 negatief in januari. Daarmee noteert de index inmiddels al vijf maanden onder de nul.

 

Een positieve stand betekent dat een meerderheid van de ondernemers een groei van de bedrijvigheid verwacht. Een negatieve stand wijst op een krimp.

 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de Philadelphia Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers, die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.