Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdere stijging prijzen koopwoning

Verdere stijging prijzen koopwoning
21 jan 2016 om 08:13

Koopwoningen zijn in december ruim drie procent duurder geworden. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

 

In december stegen de prijzen met 3,2 procent op jaarbasis. Daarmee was de prijsstijging kleiner dan in november, toen de grootste prijsstijging in ruim zeven jaar tijd gemeten werd met een toename van 3,8 procent.

 

Sinds juni 2013 is er sprake van een licht stijgende trend van de woningprijzen. Inmiddels ligt het prijspeil 6,4 procent hoger dan tijdens het dal in juni 2013 en is deze ongeveer gelijk aan het niveau in de eerste maanden van 2004.

 

Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau evenwel nog altijd 16,4 procent lager.

 

Jaarcijfers

Over heel 2015 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 2,8 procent duurder dan in het voorgaande jaar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80 +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Call
Send SMS
Call from mobile
Add to Skype
You’ll need Skype Credit Free via Skype

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.