Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Philips kan minder vangen voor Lumileds

Beursblik: Philips kan minder vangen voor Lumileds
22 jan 2016 om 09:48

De verkoop van het belang in Lumileds door Philips aan Go Scale Capital is afgeketst en het Nederlandse bedrijf is nu in gesprek met andere partijen, maar dat zal waarschijnlijk resulteren in een lagere verkoopprijs. Dit stelde analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux vrijdag.

 

Volgens Olofsen zou Philips 2,8 miljard dollar ontvangen als de verkoop aan Go Scale door zou zijn gegaan. De analist is van mening dat de winstgevendheid van Lumileds recent aan het dalen is en ook waarschuwde hij ervoor dat het lastiger kan worden om opdrachten binnen de automotive sector te verkrijgen. Het zal even duren voordat deze ontwikkelingen doorsijpelen in de resultaten, maar een nieuwe bieder zal er in de ogen van Kepler Cheuvreux zeker rekening mee houden bij het uitbrengen van een nieuw bod.

 

Olofsen heeft een Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro op Philips. Het aandeel koerste vrijdag op een groen Damrak 2,0 procent lager op 22,23 euro

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.