Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak hoger van start

Beursupdate: Damrak hoger van start
22 jan 2016 om 09:11

De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag hoger van start gegaan in navolging van een groen slot op Wall Street en een positieve stemming in Azië. De AEX noteerde 1,7 procent hoger op 413,19 punten en de AMX schreef 1,6 procent bij.

 

Onder de hoofdfondsen waren Royal Dutch Shell en ArcelorMittal met winsten van respectievelijk 4,0 en 3,8 procent de uitblinkers. Ook Altice en ASML deden het met winsten van circa drie procent goed.

 

Philips was de enige dissonant in de Amsterdamse hoofdgraadmeter met een verlies van 2,0 procent. Het van origine Eindhovense bedrijf moet afzien van de verkoop van een belang in het onderdeel Lumileds aan Go Scale Capital nadat de Amerikaanse toezichthouder Committee on Foreign Investment geen toestemming verleende. Philips zal nu met andere partijen die eerder hun interesse in Lumileds toonden in gesprek treden.

 

In de AMX ging Fagron met 5,2 procent aan kop, gevolgd door SBM Offshore met 3,8 procent en Aperam met 3,4 procent.

 

Flow Traders was met een verlies van 1,7 procent de grootste daler, terwijl ook Corbion en USG People met verliezen van respectievelijk 0,5 en 0,1 procent in het rood noteerden.

 

Onder de kleinere fondsen viel de koerswinst van Heijmans op met 4,1 procent. Nedap schreef 3,0 procent bij nadat het concern donderdag nabeurs de verwachtingen voor de omzet en het resultaat in 2015 naar boven schroefde vergeleken met waar het bedrijf een aantal maanden geleden nog van uitging.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.