Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fiks hogere opening Damrak op komst

Fiks hogere opening Damrak op komst
22 jan 2016 om 08:25

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag vermoedelijk met een stevige winst van start, nadat donderdag ook al 2,7 procent hoger werd gesloten op de woorden van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Ruim een half uur voor de openingsgong noteerden de futures op de AEX 1,7 procent in het groen.

 

Op de Aziatische aandelenmarkten was er vanochtend sprake van een positieve stemming met een winst van liefst 5,9 procent voor de Japanse Nikkei en een plus van 1,0 procent in Shanghai. De beurzen profiteerden daarmee nog van de uitspraken een dag eerder van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, die liet weten in maart het monetaire beleid opnieuw tegen het licht te willen houden. De bedrijvigheid in de Japanse industrie groeide in januari verder in een iets lager tempo dan een maand eerder en in China daalde het sentiment onder ondernemers in januari.

 

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag ook overwegend in het groen, onder meer in navolging van de woorden van Draghi in combinatie met de scherp hogere olieprijzen na een meevallende ontwikkeling van de Amerikaanse olievoorraden.

 

Olie won vrijdag opnieuw terrein. Een maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 3,9 procent naar 30,66 dollar, terwijl Brent 3,4 procent won naar 30,61 dollar.

 

De euro/dollar noteerde vrijdagochtend op 1,0833. Bij het sluiten van de Europese beurzen op donderdag bewoog het muntpaar op 1,0827.

 

Beleggers kijken vandaag uit naar de voorlopige inkoopmanagersindexen in Europa en de Verenigde Staten. Verder staan in Amerika onder meer de kwartaalcijfers van General Electric en de leidende indicatoren op de rol.

 

Bedrijfsnieuws

Philips is er niet in geslaagd om een belang van 80,1 procent in Lumileds aan GO Scale Capital te verkopen. De Amerikaanse toezichthouder gaf geen toestemming voor de verkoop. Philips gaat nu in gesprek met andere geïnteresseerden.

 

Onder het recent verhoogde overnamebod van het consortium geleid door Gilde Buy Out Partners heeft 85,8 procent van de aandeelhouders van TenCate zijn stukken aangeboden. Het consortium zal uiterlijk 26 januari laten weten of het bod gestand wordt gedaan.

 

De Nederlandsche Apparatenfabriek verwacht dat de omzet en het resultaat in 2015 hoger uit zullen komen dan waar het bedrijf een aantal maanden geleden nog van uitging. Op 12 november vorig jaar zei Nedap nog te verwachten dat de omzet over 2015 uit zou komen op het niveau van 177,2 miljoen euro van een jaar eerder. Dankzij een sterk slot van het jaar, verwacht de technische dienstverlener inmiddels een omzet van "enkele procenten" boven de omzet uit 2014. De winst voor belastingen en exclusief bijzondere lasten bleef naar verwachting gelijk aan een jaar eerder.

 

HAL Holding realiseerde in het afgelopen jaar een stijging van de nettovermogenswaarde met circa 5,5 miljard euro naar 13,2 miljard euro. Dit was flink meer dan de 380 miljoen euro stijging die in 2014 werd gerealiseerd, en was vooral te danken aan de beursgang van Grandvision.

 

S&P Capital verhoogde het advies voor Ahold van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 19,00 naar 21,00 euro. Analisten van S&P rekenen op een verbetering van de marge als gevolg van de fusie met het Belgische Delhaize. Berenberg verlaagde het koersdoel voor ArcelorMittal van 7,50 naar 5,50 euro.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index won donderdag 0,7 procent op 15.882,68 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 0,5 procent aan in waarde op 1.868,99 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 4.472,06 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.