Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Flinke omzetgroei Delhaize in vierde kwartaal

Flinke omzetgroei Delhaize in vierde kwartaal
22 jan 2016 om 07:24

Delhaize heeft een flink hogere omzet geboekt in het vierde kwartaal van 2015 dankzij onder meer gunstige wisselkoersen. Dit meldde de Belgische grootgrutter vrijdag voorbeurs.

 

CEO Frans Muller sprak van een "sterke" groei in de Verenigde Staten, een "gezonde" vooruitgang in België en een "uitstekend" momentum in Zuidoost-Europa. Daarbij waren de kosten volgens de topman "onder controle".

 

Delhaize boekte in het vierde kwartaal van 2015 een omzet van 6.320 miljoen euro, tegenover 5.795 miljoen euro een jaar eerder. Met name op de Belgische thuismarkt groeide de omzet sterk met 9,3 procent, dankzij onder meer de extra 53e week aan het einde van het jaar. Verder droegen gunstige wisselkoerseffecten flink bij aan de omzetontwikkeling. Autonoom nam de omzet met 4,9 procent toe.

 

Op basis van de voorlopige cijfers mikt Delhaize op een onderliggende operationele winst van circa 870 miljoen euro over 2015. De vrije kasstroom bedraagt daarbij exclusief eenmalige posten naar verwachting 645 miljoen euro.

 

Delhaize is bezig om samen te gaan met de Nederlandse sectorgenoot Ahold, hetgeen jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s aan synergievoordelen zou moeten opleveren. Dick Boer, de huidige topman van Ahold, wordt de CEO van de nieuwe combinatie. Frans Muller, de topman van Delhaize, wordt vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van de twee ondernemingen.

 

Delhaize maakt de definitieve resultaten over 2015 op 3 maart 2016 bekend.

 

Het aandeel Delhaize sloot donderdag 5,9 procent hoger op 89,50 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.