Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goede laatste handelsdag voor Wall Street in verschiet

Goede laatste handelsdag voor Wall Street in verschiet
22 jan 2016 om 14:51

Wall Street zal op de laatste dag van de week met een flinke winst openen. Ruim een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index 1,5 tot 2 procent hoger.

 

Donderdag kwamen de mondiale beurzen in beweging nadat de Europese Centrale Bank hintte op nieuwe maatregelen in maart.

 

Portefeuillemanager Ben Emons van het Amerikaanse Leader Capital verwacht dat de ECB in maart het maandelijkse opkoopprogramma zal uitbreiden met bankobligaties, zoals coco’s. Ook zal de centrale bank het huidige niveau van 60 miljard euro aan maandelijkse opkopen verhogen met nog eens 10 miljard tot 15 miljard euro, aldus Emons, en wordt de depositorente verlaagd van 0,30 procent negatief naar 0,40 procent negatief.

 

De euro/dollar daalde verder tot nipt onder de 1,08 en olie zette de opwaartse beweging van donderdag door. Maart-futures op West Texas Intermediate stegen 5,2 procent en die op Brent zelfs 6,2 procent.

 

De beursagenda is redelijk gevuld. Cijfers waren er al van General Electric, nadat donderdagavond nabeurs Starbucks, American Express en Schlumberger met cijfers kwamen. Verder staan de inkoopmanagersindex voor de industrie, de leidende indicatoren en de bestaande woningverkopen op de rol.

 

GE boekte afgelopen kwartaal een 1 procent hogere omzet en zag de winst stevig oplopen, hoewel het resultaat uit voortgezette activiteiten juist daalde. Voor 2016 herhaalde GE de eerder afgegeven doelstellingen. Dit wil onder meer zeggen een operationele winst per aandeel van 1,45 tot 1,55 dollar met een autonome groei van 2 tot 4 procent. Beleggers reageerden teleurgesteld en het aandeel opent vermoedelijk 0,7 procent lager.

 

Starbucks zal vermoedelijk meer dan 2 procent lager openen, ondanks dat de resultaten het afgelopen kwartaal met dubbele cijfers stegen. De vooruitzichten die de koffieketen presenteerde, viel beleggers evenwel tegen. Creditcardmaatschappij American Express zag de resultaten onder druk staan door de dure dollar, maar het deed ook flinke afschrijvingen. Voor zowel dit jaar als volgend jaar rekent American Express overigens op een winststijging, maar dit zal het fonds er vermoedelijk niet van kunnen weerhouden om in het rood te openen.

 

Schlumberger overtrof in het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen. Ook kondigde de oliedienstverlener een aandeleninkoopprogramma van 10 miljard dollar aan. Beleggers belonen dit met een ruim 2 procent hogere opening.

 

Slotstanden

De Dow Jones index won donderdag 0,7 procent op 15.882,68 punten, de breder samengestelde S&P 500 index dikte 0,5 procent aan in waarde op 1.868,99 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 4.472,06 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.