Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Google in gesprek om Europees belastinggeschil op te lossen

Google in gesprek om Europees belastinggeschil op te lossen
22 jan 2016 om 20:06

Google is met meerdere Europese landen in gesprek om openstaande fiscale geschillen op te lossen en de fiscale relaties te "normaliseren". Dit zei een Franse minister vrijdag, in wat onderdeel is van een bredere inspanning van de Europese regeringen om meer vennootschapsbelasting van grote bedrijven in de techsector te werven.

 

Emmanuel Macron, de Franse minister van Economie, zei dat er "een positieve dynamiek" in de fiscale discussies tussen Google en een aantal Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daaraan voegde Macron toe dat hij donderdag in Davos bijeen is gekomen met Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Alphabet, het moederbedrijf van Google.

 

Google’s poging om fiscale geschillen op te lossen in Europa is de meest recente aanwijzing dat grote bedrijven de stap zetten om hun fiscale praktijken te veranderen, terwijl fiscale regels wereldwijd worden aangepast.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.