Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verkoop Lumileds van Philips afgeketst

Verkoop Lumileds van Philips afgeketst
22 jan 2016 om 08:10

Philips moet afzien van de verkoop van een belang in het onderdeel Lumileds aan Go Scale Capital nadat de Amerikaanse toezichthouder Committee on Foreign Investment geen toestemming verleende. Dit maakte Philips vrijdag voorbeurs bekend.

 

"Ik ben erg teleurgesteld over deze uitkomst aangezien het een erg goede deal was voor zowel Lumileds als het consortium onder leiding van Go Scale Capital", aldus CEO Frans van Houten van Philips in een reactie op het uitblijven van witte rook bij de toezichthouder.

 

Als een complete verrassing komt het afketsen van de deal niet. De verkoop van een belang van 80,1 procent in Lumileds aan GO Scale Capital ondervond al flinke tegenwind van de Amerikaanse toezichthouder, zo bleek in het najaar van 2015. Philips gaf toen al aan dat doorgang van de transactie onzeker was geworden door de bezwaren die de Amerikanen uitten.

 

Philips zal nu met andere partijen die eerder hun interesse in Lumileds toonden in gesprek treden. De tak was in 2015 goed voor een omzet van krap 2 miljard dollar en zal blijven vallen onder de niet-voortgezette activiteiten van het van origine Eindhovense bedrijf.

 

Het aandeel Philips sloot donderdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,68 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.