Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell schiet volgens VEB tekort met informatie over acquisitie BG

Shell schiet volgens VEB tekort met informatie over acquisitie BG
24 jan 2016 om 21:41

Royal Dutch Shell geeft aandeelhouders te weinig informatie om te kunnen stemmen over de acquisitie van BG Group. Dit is althans de mening van de Vereniging van Effectenbezitters.

 

"Geen deugdelijke visie op de houdbaarheid van het dividend, geen duidelijke scenario-analyses en geen woord over de impact van de Parijse akkoorden op het verdienmodel", aldus de VEB.

 

Ook afgelopen vrijdag tijdens een gesprek die de belangenbehartiger had met Shell, wilde de oliereus geen openheid geven over een aantal volgens de VEB cruciale punten. Zo liet Shell weten dat het aandeelhouders geen inzicht geeft in de berekeningen waaruit blijkt dat de overname van BG pas vanaf een olieprijs van 60 dollar waarde kan creëren.

 

"De overname in combinatie met de lage olieprijs maakt het dividendbeleid van Shell onzeker en juist op het gebied van dividendbetalingen heeft Shell een reputatie hoog te houden", aldus de VEB.

 

Door het gebrek aan informatie is de belangenbehartiger dan ook van plan is om zich te onthouden van stemming over de overname op de aandeelhoudersvergadering van Shell op woensdag 27 januari.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.