Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ABN AMRO breidt locatie in Shanghai uit tot bijkantoor

ABN AMRO breidt locatie in Shanghai uit tot bijkantoor
25 jan 2016 om 17:48

ABN AMRO breidt het kantoor in Shanghai uit van een zogenoemd ‘representative office’ naar een bijkantoor, dat zich gaat richten op zakelijke klanten in de regio die actief zijn binnen de energie-, grondstoffen- en transportsector. Hiervoor heeft de Nederlandse bank de vereiste goedkeuring gekregen van de Chinese toezichthouders, zo werd maandag nabeurs bekend.

 

"Met een bijkantoor in Shanghai kunnen we onze ECT- en Nederlandse corporate banking-klanten een breder pakket diensten aanbieden. Dit is in lijn met onze ambitie om internationaal selectief te groeien. China is nu de grootste energieverbruiker ter wereld en daarom voor ons een belangrijke markt", aldus Joop Wijn, die binnen de raad van bestuur van ABN AMRO verantwoordelijk is voor Corporate Banking.

 

Daarbij wees Wijn ook op het feit dat Nederland de op één na grootste handelspartner van China is binnen de Europese Unie en het gegeven dat ABN AMRO "van oudsher een belangrijke rol gespeeld bij de financiering van handel tussen de twee landen."

 

Naast Shanghai, is ABN AMRO al meer dan 110 jaar actief in Hongkong.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.