Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SBM Offshore zet kleine maar belangrijke stap in Brazilie

Beursblik: SBM Offshore zet kleine maar belangrijke stap in Brazilie
25 jan 2016 om 09:25

SBM Offshore heeft met de getroffen schikking met Brazilië over de topmannen Bruno Chabas en Sietze Hepkema een kleine, maar belangrijke stap richting een totaaloplossing voor de problemen in Brazilië gezet. Dit stelde analist Martijn en Drijver van SNS Securities maandag.

 

Chabas en Hepkema kwamen een schikking overeen van elk 250.000 Braziliaanse real, omgerekend circa 60.000 dollar, die door SBM Offshore zal worden betaald.

 

De hoogte van de schikking toont volgens de analist van SNS Securities aan dat de Braziliaanse aanklager niet over heel hard bewijs beschikte tegen de twee topmannen dat zij wisten van omkopingen en deze probeerden te verdoezelen. Wel geeft de schikking volgens de marktvorser mogelijk munitie aan Jonathan Taylor, die een juridisch gevecht voert met SBM Offshore over zijn rol als klokkenluider dan wel chanteur.

 

Den Drijver verwacht dat het SBM Offshore nog eens maximaal 300 miljoen dollar zal moeten uitgegeven om de totale smeergeldkwestie in Brazilië tot een eind te brengen. Hierna is de weg vrij voor de Schiedamse oliedienstverlener om weer mee te dingen naar nieuwe opdrachten van staatsoliemaatschappij Petrobras, hetgeen het allerbelangrijkste is volgens de analist.

 

SNS Securities heeft een koopaanbeveling op SBM Offshore met een koersdoel van 13,80 euro.

 

Op een rood Damrak verloor SBM Offshore maandag 1,7 procent op 11,33 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.