Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Johnson Controls en Tyco International fuseren

Johnson Controls en Tyco International fuseren
25 jan 2016 om 14:25

Johnson Controls en Tyco International gaan fuseren. Dit bevestigden de bedrijven maandag, in een deal waarbij het hoofdkantoor van het fusiebedrijf om fiscale redenen naar Ierland verkast

 

Johnson Controls zal circa 56 procent van fusiebedrijf bezitten. De nieuwe firma zal Johnson Controls PLC heten.

 

Het concern zal minstens 150 miljoen dollar aan belastingen op jaarbasis besparen en tenminste 500 miljoen dollar aan kosten in de eerste drie jaar na afronding van de deal.

 

Zogeheten omgekeerde overnames, waarbij Amerikaanse bedrijven buitenlandse bedrijven overnemen om te profiteren van belastingvoordelen, zijn het afgelopen jaar populair en controversieel in de Verenigde Staten.

 

Aandeelhouders van Johnson Controls krijgen één aandeel in het fusiebedrijf of 34,88 dollar in contanten per aandeel. Die prijs is een gewogen gemiddelde van de koers van Johnson Controls’ aandelen in de afgelopen vijf handelsdagen.

 

De deal, die eerder al was aangekondigd in The Wall Street Journal, volgt nadat beide bedrijven hun beurswaarde het afgelopen jaar zagen dalen.

 

Het in Milwaukee gevestigde Johnson Controls produceert autostoelen en verwarmings-, ventilatie- en air-conditioning-systemen en reserve-accu’s voor auto’s. Het concern zag het eigen aandeel met meer dan 20 procent kelderen door bezorgdheid over de groeivooruitzichten. Het in Ierland gevestigde Tyco, met een Amerikaans hoofdkantoor in Princeton, heeft het eigen aandeel in de tussentijd met meer dan een kwart zien dalen.

 

De deal zal naar verwachting eind 2016 worden afgerond, zeiden de bedrijven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.