Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode cijfers Halliburton

Rode cijfers Halliburton
25 jan 2016 om 13:08

Halliburton had de wind flink tegen in de laatste maanden van 2015. Dit bleek maandag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse oliedienstverlener.

 

De winst stond naast een lagere omzet ook onder druk door afschrijvingen die Halliburton deed met het oog op de klappen die de energiesector te verwerken kreeg.

 

Topman Jeff Miller was desondanks te spreken over de resultaten die Halliburton boekte. De oliedienstverlener deed het onder uitdagende marktomstandigheden volgens Miller beter dan sectorgenoten.

 

Halliburton boekte afgelopen kwartaal op een omzet van 5,1 miljard dollar een verlies van 28 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2014 lag de omzet nog op 8,8 miljard dollar en verdiende de oliedienstverlener 901 miljoen dollar. Het verlies lag afgelopen kwartaal wel lager dan in het derde kwartaal van 2105, toen Halliburton een verlies lees van 54 miljoen dollar.

 

Over heel 2015 zag Halliburton de omzet met 28 procent dalen naar 23,6 miljard dollar. Afgelopen jaar leed de dienstverlener een verlies van maar liefst 671 miljoen dollar.

 

Halliburton werkt nog altijd aan de overname van sectorgenoot Baker Hughes.  Eerder deze maand gaf de Europese Commissie aan een diepgaander onderzoek in te stellen na het fusie van de twee oliedienstverleners. Ook in Amerika kreeg de fusie nog geen goedkeuring.

 

Verder voorziet Halliburton dat 2016 opnieuw een uitdagend jaar wordt. Halliburton meent echter goed gepositioneerd te zijn om ter zijner tijd te profiteren van een herstel in de markt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.