Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Siemens positiever gestemd

Siemens positiever gestemd
25 jan 2016 om 20:46

Siemens heeft de outlook voor heel het gebroken boekjaar 2016 verhoogd na een sterk eerste kwartaal dat werd gekenmerkt door een flinke stijging van de orders. Dit maakte het Duitse conglomeraat maandagavond nabeurs bekend.

 

"We hebben een sterk kwartaal doorgemaakt en zijn goed op weg om onze Vision 2020-strategie uit te voeren", lichtte CEO Joe Kaeser toe. "Daarom verhogen we onze outlook voor 2016, ondanks dat de macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen een punt van zorg blijven voor onze markten. We blijven ons daarom richten op het aanpakken van de structurele uitdagingen voor het bedrijf en investeren in de verdere ontwikkeling van onze markten en het versterken van onze innovatieve kracht."

 

Siemens verhoogt de winstverwachting voor het boekjaar 2016 van 5,90 tot 6,20 euro per aandeel naar 6,00 tot 6,40 euro.

 

In het eerste kwartaal, dat liep tussen begin oktober en eind december, steeg de nettowinst met 42 procent tot ongeveer 1,6 miljard euro, ofwel1,89 euro per aandeel. Een jaar eerder lag de winst in dezelfde periode nog op 1,30 euro per aandeel.

 

De omzet steeg in de verslagperiode met 8 procent op jaarbasis tot 18,9 miljard euro, terwijl de orders ten opzichte van een jaar eerder met 27 procent stegen tot 22,8 miljard euro.

 

Exclusief de rugwind van gunstige wisselkoerseffecten steeg de omzet in het eerste kwartaal met 4 procent en de orders met 22 procent, aldus Siemens, dat maandag aan de DAX in Frankfurt 1,6 procent steeg tot 85,75 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.