Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies op Wall Street dreigt

Verlies op Wall Street dreigt
25 jan 2016 om 21:26

Wall Street is onderweg naar een rood slot, ondanks een opleving halverwege de handelsdag die de koersen richting het groen leek te brengen. Circa een half uur voor het sluiten van de markt noteerden de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index ruim een procent lager.

 

Beleggers moesten het vandaag stellen zonder richtinggevend macro-economisch nieuws. Wel stonden er enkele bedrijven op de rol. Deze kwartaalresultaten werden gemengd ontvangen. Aandeelhouders beloonden McDonald’s met een koerswinst van ruim een procent. De omzet van de hamburgerketen stond onder druk door de dure dollar, maar exclusief wisselkoersen stegen de verkopen wel. Op de Amerikaanse thuismarkt profiteerde McDonald’s van de introductie van het All Day Breakfast en in mindere mate van het relatief milde weer.

 

Halliburton had de wind de laatste maanden flink tegen. De omzet daalde van 8,8 miljard naar 5,1 miljard dollar en dit resulteerde in een klein verlies van 28 miljoen dollar. Ook de rest van het jaar belooft volgens de oliedienstverlener uitdagend te worden. Het aandeel Halliburton daalde circa 2,5 procent.

 

Nog slechter verging het Kimberly Clark, dat zelfs zo’n 3 procent goedkoper werd. De dure dollar drukte de omzet van de onderneming met 11 procent. Autonoom groeiden de verkopen echter met 5 procent.

 

Twitter verloor ruim 4 procent nadat enkele oudgedienden bij het nog altijd relatief jonge bedrijf aangaven te zullen vertrekken.

 

Na een fikse prijsstijging op vrijdag werd olie vandaag weer flink goedkoper. Maart-futures op een vat West Texas Intermediate daalden 6,3 procent naar 30,17 dollar en een vat Brent werd 5,6 procent goedkoper op 30,39 dollar. De euro/dollar daalde licht naar 1,0846.

 

Later in de week is de agenda op Wall Street beter gevuld. Dinsdag staan er weer de nodige bedrijfscijfers op de rol, waaronder Apple nabeurs. Verder is er nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt, de dienstensector en het consumentenvertrouwen.

 

Op woensdag kijkt de markt vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De verklaring van de Amerikaanse centrale bank zal volgens Rabobank "op een goudschaaltje worden gewogen". De Fed verwacht dit jaar viermaal de rente te verhogen. Analisten van Rabobank denken evenwel dat dit er slechts twee zullen zijn.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.