Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: marges Philips overtreffen verwachtingen

Beursblik: marges Philips overtreffen verwachtingen
26 jan 2016 om 10:14

De omzet van Philips over het vierde kwartaal was grofweg in lijn met de verwachtingen, maar het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) van 842 miljoen euro overtrof de consensus met 6 procent. Dit stelde Kepler Cheuvreux in reactie op de kwartaalcijfers van Philips.

 

De meevaller werd vooral veroorzaakt door Consumer Lifestyle en Lighting, en ook de orderinstroom van Healthcare verraste in positieve zin, zo stelde analist Peter Olofsen.

 

Hoewel de marges over het vierde kwartaal beter waren dan verwacht, is Kepler enigszins verbaasd over de guidance dat de verdere verbeteringen in 2016 vooral richting het einde van het jaar zullen worden gerealiseerd. Philips verwacht dat de EBITA-marge dit jaar op ongeveer 11 procent uitkomt, maar dit is volgens Olofsen te ambitieus. De analist mikt, in lijn met de consensus, op een marge van 10,3 procent voor 2016.

 

Kepler Cheuvreux heeft voor Philips een Houden advies met een koersdoel van 27,00 euro. Dinsdagochtend handelde het aandeel 6,8 procent hoger op 24,27 euro, terwijl de AEX met 1,4 procent daalde.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.