Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: meevallende resultaten Philips

Beursblik: meevallende resultaten Philips
26 jan 2016 om 08:14

De resultaten die Philips voorbeurs presenteerde waren een meevaller. Dit stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers.

 

"Overal ging het een beetje beter", aldus Versteeg over de resultaten van Philips in 2015. Opmerkelijk noemde de analist de sterke stijging van de orderinstroom bij Healthcare. Versteeg vermoedt dat dit voor een deel een inhaaleffect was door het eerder stil leggen van de fabriek in Cleveland.

 

Theodoor Gilissen was verder te spreken dat de kosten onder controle waren, hetgeen zich ook vertaalde in een EBITA-marge van 9,2 procent voor afgelopen jaar, 0,2 procentpunt meer dan in 2014. Daarmee zit Philips volgens Versteeg nog wel altijd ver af van de circa 11 procent die het in 2016 wil realiseren. "Dat gaan ze niet halen", zo is de analist overtuigd, daarbij ook wijzend op de analistenconsensus die op 10,3 procent ligt.

 

Philips boekte, ondanks een omzetstijging van 9 procent, toch een nettoverlies van 39 miljoen. "Geen verrassing", aldus Versteeg, die vooral grote eenmalige posten, zoals pensioenkosten in Engeland, daarvan de schuld gaf. Daarvoor had Philips volgens de marktvorser echter ook duidelijk gewaarschuwd.

 

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Niet Aanbevolen advies op Philips met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel sloot maandag 0,3 procent hoger op 22,73 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.