Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SNS Securities verlaagt koersdoel Arcadis

Beursblik: SNS Securities verlaagt koersdoel Arcadis
26 jan 2016 om 09:37

SNS Securities heeft dinsdag het koersdoel voor Arcadis flink verlaagd van 29,00 naar 20,00 euro, maar hield wel vast aan de koopaanbeveling voor het advies- en ingenieursbureau.

 

Maandag gaf Arcadis een winstwaarschuwing voor 2015 af. Het advies- en ingenieursbureau rekent niet langer op een 20 procent hogere operationele winst voor afgelopen jaar, maar op 10 procent. Aanleiding voor de neerwaartse bijstelling was vooral tegenwind in Noord-Amerika en de opkomende landen. De omzet is afgelopen jaar wel, conform verwachting, met 30 procent gestegen.

 

"Arcadis stelde gisteren duidelijk teleur", aldus analist Edwin de Jong van SNS. "Dit is de derde keer in slechts een paar maanden tijd dat de onderneming negatief nieuws moest brengen." Voorafgaand aan de winstwaarschuwing van maandag kwam Arcadis volgens de analist ook al met teleurstellende cijfers over het derde kwartaal, gevolgd door betrokkenheid van de onderneming in een Braziliaans corruptie onderzoek.

 

De Jong verlaagde de omzetraming voor Arcadis voor 2015 met 2,1 procent naar 3,3 miljard euro. De aangepaste nettowinst zal afgelopen jaar volgens de analist zijn uitgekomen op 136 miljoen euro, 8,1 procent minder dan de 148 miljoen euro die SNS aanvankelijk voorzag.

 

Ook voor 2016 stelde De Jong de ramingen naar beneden toe bij. In plaats van 3,5 miljard euro zal Arcadis een omzet van 3,3 miljard euro genereren. De aangepaste winst zal vermoedelijk uitkomen op 159 miljoen euro, hetgeen 14,3 procent minder is dan de aanvankelijk geraamde 185 miljoen euro.

 

Voor 2017 rekent De Jong echter op een margeherstel bij Arcadis, uitgaande van een verbetering van de situatie in Amerika en het succes van de maatregelen die de onderneming momenteel treft. Daarbij is Arcadis volgens de analist momenteel 25 procent goedkoper gewaardeerd dan sectorgenoten.

 

Op een rood Damrak verloor Arcadis dinsdag 4,1 procent op 14,38 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.