Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: flink lagere opening Damrak

Beursupdate: flink lagere opening Damrak
26 jan 2016 om 09:13

De Amsterdamse beurs is dinsdag, conform verwachting, flink lager geopend. Kort na de start van de handel noteerde de AEX 1,4 procent lager op 412,36 punten.

 

In de AEX handelde alle fondsen lager, met uitzondering van Philips. Na publicatie van de kwartaalcijfers steeg het fonds maar liefst 4,8 procent. Theodoor Gilissen Bankiers sprak van meevallende cijfers, hoewel de margedoelstelling voor 2016 niet haalbaar lijkt. De grootste dalers onder de hoofdfondsen waren ArcelorMittal en Royal Dutch Shell, die elk ruim 3 procent inleverden.

 

In de AMX domineerde het rood ook de koersenborden. Galapagos verloor 6,6 procent na het stopzetten van de klinische ontwikkeling van GLPG1205 in patiënten met colitis ulcerosa, een ontsteking aan de dikke darm. Een negatieve verrassing aldus KBC Securities. Verder zette Arcadis de weg naar beneden door, na de winstwaarschuwing van maandag. Het fonds werd 4,9 procent goedkoper. ING verlaagde het koersdoel voor het advies- en ingenieursbureau van 21,00 naar 16,50 euro.

 

Onder de kleine fondsen viel Nedap op met een koerswinst van ruim een procent. DPA en Heijmans werden elk meer dan 2 procent goedkoper.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.