Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bod op TenCate gestand gedaan

Bod op TenCate gestand gedaan
26 jan 2016 om 21:46

Het consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners heeft het overnamebod op TenCate gestand gedaan. Dit maakten het consortium en het Almelose bedrijf dinsdag nabeurs bekend.

 

Vorige week werd bekend dat 85,8 procent van de aandeelhouders van TenCate zijn stukken heeft aangeboden, nadat Gilde het overnamebod verhoogde van 24,60 naar 26,00 euro per aandeel TenCate. Gilde liet weten te streven naar een aanmelding van 95 procent. De ondergrens door het consortium was evenwel gesteld op 66,7 procent.

 

Beheerder Joop Witteveen van Kempen Oranje Participaties liet na het verhogen van het bod door Gilde al aan ABM Financial News weten zijn belang van circa 5,5 procent niet te zullen aanbieden. Zolang Witteveen dit niet doet, kan het consortium geen uitrookprocedure starten, omdat hiervoor een belang van teminste 95 procent vereist is.

 

In een poging ook de resterende aandelen TenCate in handen te krijgen kunnen aandeelhouders hun stukken nog tot en met 9 februari dit jaar aanmelden.

 

Volgens analist Ruben Devos van KBC Securities zijn er evenwel nog verschillende andere scenario’s mogelijk om de door het consortium gewenste 95 procent alsnog te halen. De marktvorser denkt aan het uitgeven van nieuwe aandelen door TenCate aan het consortium, om zo de minderheidsaandeelhouders te laten verwateren. Het Almelose bedrijf kan volgens KBC ook besluiten alle activa te verkopen aan een nieuwe tak van Gilde, waardoor aandeelhouders van TenCate achterblijven met een lege beurshuls. Ook zou TenCate nog kunnen fuseren met een niet-beursgenoteerde dochteronderneming van Gilde, waardoor het bedrijf, dat onder meer kunstgras maakt en beschermende kleding, van de beurs gaat. "Op deze manier zullen de overgebleven aandeelhouders achterblijven met aandelen met beperkte liquiditeit."

 

Het aandeel TenCate koerste dinsdag 1,5 procent hoger op 25,98 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.