Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DuPont ziet resultaten onder druk staan

DuPont ziet resultaten onder druk staan
26 jan 2016 om 13:00

DuPont heeft in het vierde kwartaal van 2015 de resultaten onder druk zien staan, maar is wel positiever gestemd over het lopende jaar. Dit meldde de Amerikaanse chemiegigant dinsdag voorbeurs.

 

Volgens topman Ed Breen van DuPont boekt het bedrijf vooruitgang in het terugbrengen van de kosten en het herstructureren van de onderneming om de concurrentiekracht te vergroten.

 

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet evenwel nog met 9 procent naar 5,3 miljard dollar. Negatieve wisselkoerseffecten drukten voor 8 procent op de de verkopen. Tegen deze omzet zag DuPont de nettowinst dalen van 683 miljoen naar een verlies van 253 miljoen dollar. Over het hele jaar daalde de winst van 3,6 miljard naar krap 2 miljrd dollar, terwijl de omzet met ruim 3 miljard dollar naar 25,1 miljard dollar.

 

Evenwel noemde DuPont de resultaten "in lijn der verwachting". Volgens DuPont compenseerden groei in de segmenten Industrial Biosciences en Nutrition & Health de terugloop in Agriculture, Performance Materials, Safety & Protection en Electronics & Communications.

 

DuPont kocht in het afgelopen kwartaal 2 miljard dollar aan eigen aandelen in en kondigde daarnaast een dividenduitkering van 0,38 dollar per aandeel aan.

 

Outlook

 

DuPont verwacht in het lopende jaar de operationele kosten terug te brengen met 1 miljard dollar. Daarnaast denk het chemiebedrijf dat de uitdagende marktontwikkelingen in de landbouw zullen aanhouden en dat de groei in opkomende markten verder zal afzwakken, hetgeen de omzetgroei van het bedrijf onder druk zal zetten. Evenwel verwacht DuPont dat de operationele winst per aandeel in het lopende jaar zal uitkomen tussen de 2,95 en 3,10 dollar, inclusief 0,64 dollar door kostenbesparingen.  

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.