Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dure dollar drukt omzet P&G

Dure dollar drukt omzet P&G
26 jan 2016 om 14:04

Procter & Gamble heeft in de afgelopen maanden de omzet onder druk zien staan door een dure dollar. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers over het tweede kwartaal van het lopende gebroken boekjaar van de Amerikaanse concurrent van Unilever.

 

"Het is bemoedigend dat we de autonome omzet in het kwartaal hebben zien toenemen", aldus topman David Taylor. "Met de verbetering hiervan en de voortdurende kostenbesparingen, hebben we een solide operationele winst en groei van de winst per aandeel weten te behalen temidden van aanzienlijke macro-economische en geopolitieke tegenwind."

 

De omzet kwam in de periode tussen oktober en december uit op 16,9 miljard dollar, een daling van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet was wel in lijn met de verwachting van analisten die door FactSet waren geraadpleegd.

 

De autonome omzet, waarin het effect van valutaschommelingen, acquisities en desinvesteringen niet in is meegenomen, groeide in het tweede kwartaal evenwel met 2 procent.

 

In het tweede kwartaal kwam de nettowinst uit op 3,21 miljard dollar, tegen 2,37 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst 1,12 dollar tegenover 0,82 dollar in dezelfde periode in 2014.

 

De operationele kasstroom stond tegen het einde van het tweede kwartaal op 4,5 miljard dollar. Er werd in de periode voor 2 miljard dollar aan aandelen teruggekocht en voor 1,9 miljard dollar aan dividend uitgekeerd.

 

Outlook

 

Procter & Gamble handhaafde dinsdag de outlook voor heel het boekjaar en verwacht nog steeds een groei van de winst per aandeel in een bandbreedte van 5 tot 9 procent ten opzichte van boekjaar 2015. Wel houdt de valuta-tegenwind naar verwachting aan, met een invloed van 10 procent, of 0,37 dollar, op de winst per aandeel in 2016.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.