Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fraser & Neave heeft interesse in Peroni en Grolsch

Fraser & Neave heeft interesse in Peroni en Grolsch
26 jan 2016 om 14:20

Fraser & Neave, dochterbedrijf van Thai Beverage, heeft dinsdag in een verklaring op zijn website bevestigd in principe interesse te hebben voor de overname van de biermerken Grolsch en Peroni van SABMiller.

 

Het Brits-Zuid-Afrikaanse bierconcern moet de Nederlandse en Italiaanse merken afstoten om bij verschillende autoriteiten, waaronder de Europese Commissie, goedkeuring te krijgen voor de beoogde fusie met ’s werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev.

 

"Het bedrijf evalueert continu en zorgvuldig strategische mogelijkheden om de activiteiten uit te breiden en in dat kader kijken we met interesse naar Grolsch en Peroni", aldus Fraser & Neave in de verklaring. Maar het bedrijf voegde daaraan toe "dat het niet zeker is dat het tot de voltooiing van een transactie komt".

 

Pikant detail is dat Thai Bev en Fraser & Neave in 2012 een transactie met Heineken sloten, waarbij het Nederlandse bierconcern volledig eigenaar werd van bierbrouwer Asia Pacific Breweries in Singapore.

 

De laatste weken circuleren geruchten over diverse partijen die geinteresseerd zouden zijn in de overname van Grolsch en Peroni.

 

Met name Aziatische partijen zouden in zo’n transactie de mogelijkheid zien om hun positie op de Europese biermarkt te versterken, en met de twee Europese biermerken ook wereldwijd de concurrentie aan te gaan met concurrenten als Heineken. Er wordt door marktkenners gesproken over biedingen van meer dan 3 miljard dollar.

 

Ook het Japanse conglomeraat Asahi Group Holdings heeft zijn interesse voor de twee biermerken bevestigd, maar erbij vermeld dat nog geen definitief besluit is genomen over een bod.

 

Verder worden namen genoemd van San Miguel Brewery van het Filippijnse San Miguel en van verschillende private equity partijen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.