Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene start op Wall Street in de maak

Groene start op Wall Street in de maak
26 jan 2016 om 12:56

Wall Street zal dinsdag naar verwachting iets hoger openen, nadat de Europese beurzen eveneens in het rood de ochtendhandel afsloten. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index stegen rond lunchtijd 0,1 procent.

 

Beleggers moesten het vanochtend zonder al te veel aanjagers stellen, waardoor de dalende olieprijs weer de ruimte kreeg om het sentiment te bepalen. Na een fikse daling maandag, stond olie vanochtend ook weer stevig onder druk. Analisten van de Japanse zakenbank Nomura wezen als verklaring voor de voortgezette daling van vannacht op uitspraken van de Iraakse olieminister, die maandagavond laat een record olieproductie in december bekend maakte, waardoor de zorgen over het overaanbod op de oliemarkt verder werden aangewakkerd. Lopende de ochtend namen de verliezen evenwel af. Een maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg rond de klok van één uur 0,4 procent naar 30,47 dollar, terwijl een vat Brent 0,7 procent aandikte op 30,74 dollar.

 

Voor vanmiddag is de agenda goed gevuld met bedrijfscijfers uit Amerika, waaronder die van 3M, DuPont en Johnson&Johnson,  en ook diverse macro-economische cijfers. Nabeurs vanavond volgen nog de cijfers van techgigant Apple.

 

Later in de week volgen meer cijfers en op woensdag staat ook het rentebesluit van de Federal Reserve op de rol. De verklaring van de Amerikaanse centrale bank zal volgens Rabobank "op een goudschaaltje worden gewogen". De Fed verwacht dit jaar viermaal de rente te verhogen. Analisten van Rabobank denken evenwel dat dit er slechts twee zullen zijn.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0820.

 

Bedrijfsnieuws

 

DuPont had de wind de laatste maanden tegen. De omzet daalde met 9 procent naar 5,3 miljard dollar, mede vanwege negatieve wisselkoerseffecten. Ook de rest van het jaar belooft volgens de chemiegigant uitdagend te worden.  

 

Slotstanden

 

De Dow Jones index verloor maandag 1,3 procent op 15.885,22 punten, de breder samengestelde S&P 500 index werd 1,6 procent minder waard op 1.877,07 punten en techbeurs Nasdaq verloor 1,6 procent op 4.518,49 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.