Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Twijfels bij Philips over deal Lumileds

Twijfels bij Philips over deal Lumileds
26 jan 2016 om 09:21

De aantrekkelijke maar afgeketste verkoopovereenkomst voor het onderdeel Lumileds die Philips, zal wellicht niet nogmaals kunnen worden gerealiseerd met een andere koper. Dit zei CEO Frans van Houten dinsdag in een toelichting op de eerder vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers.

 

Afgelopen vrijdag maakte Philips onverwachts bekend dat de verkoop van Lumileds aan GO Scale Capital, een groep investeerders onder leiding van het Chinese GSR Ventures, is afgeketst door bezwaren van Amerikaanse toezichthouders. Diverse analisten concludeerden daarna al snel dat dit de waarde van de LED-componentenproducent geen goed zou doen.

 

Tijdens een toelichting op de jaarcijfers erkende Van Houten dat het mislukken van de deal de waardering kan beïnvloeden en dat de "aantrekkelijke" voorwaarden die met GSR overeengekomen waren, wellicht niet herhaalbaar zijn. Maar Lumileds blijft een aantrekkelijk bedrijf, waarvoor alweer interesse in getoond, stelde de CEO.

 

Philips praat met nu met deze andere geïnteresseerden, wat in de tweede helft van het jaar tot een nieuwe deal zou kunnen leiden, aldus Van Houten.

 

De verkoop van Lumileds staat volledig los van de afsplitsing van de lichtdivisie, die in de eerste helft van het jaar gerealiseerd moet worden, herhaalde de CEO. Lumileds zal ook niet weer worden samengevoegd met de rest van de lichttak, onderstreepte Van Houten. Lumileds richt zich op de productie van componenten, waar Lighting bezig is met toepassingen. Het is niet logisch ze weer bijeen te brengen, zo gaf de topman aan.

 

De afsplitsing van de lichtdivisie ligt op schema. Philips verwacht zijn bakermat in de eerste helft van dit jaar te verzelfstandigen, via een beursgang of een verkoop. Er bestaat interesse van meerdere partijen voor Lighting, en tegelijk wordt een beursgang voorbereid, herhaalde de CEO. In een later stadium zal een beslissing worden genomen over het lot van de verlichtingstak.

 

Op een rood Damrak koerste Philips dinsdag maar liefst 3,7 procent hoger op 23,56 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.