Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Aperam fors

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Aperam fors
27 jan 2016 om 12:36

Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor Aperam verlaagd van 56,00 naar 44,00 euro, maar de Zwitserse zakenbank hield wel het advies voor de fabrikant van roestvast staal op Outperform.

 

Aperam komt op 10 februari met de resultaten over het vierde kwartaal. De analisten van Credit Suisse voorzien dat de fabrikant last heeft gehad van de gedaalde nikkelprijs en de afbouw van voorraden. In 2016 zal er volgens de marktvorsers evenwel sprake zijn van een ommekeer.

 

Voor het vierde kwartaal mikken de analisten op een stabiel bedrijfsresultaat (EBITDA) en een afname van de nettoschuld op kwartaalbasis, hetgeen in lijn is met de outlook die Aperam zelf afgaf.

 

Aperam staat op de favorietenlijst van Credit Suisse. Volgens de analisten beschikt de fabrikant over een solide balans en een sterke winstgevendheid en pakken reorganisaties goed uit. Bovendien profiteert Aperam van de bescherming tegen import in de Europese markt en wisselkoerseffecten van de zwakkere Braziliaanse real.

 

Op een rood Damrak verloor Aperam woensdag 2,0 procent op 28,79 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.