Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ArcelorMittal
27 jan 2016 om 12:11

Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 5,50 naar 4,50 dollar en houdt het advies op Neutraal.

 

Tenzij de vraag naar staal herstelt of China zijn staalexport verlaagt, is volgens de analisten de kans aanwezig dat in de komende periode wereldwijd capaciteit zal worden teruggebracht in de staalmarkten. ArcelorMittal heeft genoeg geld in kas om de komende paar jaar te overleven en hier als een winnaar uit naar voren te komen, maar het risico is volgens de Zwitserse bank echter dat de markten flink zullen verslechteren voordat er verbetering optreedt.

 

Het is volgens de analisten goed mogelijk dat dit jaar grote herstructureringen zullen plaatsvinden bij ArcelorMittal. Misschien wel de grootste tot nu toe. Dat zou betekenen dat fabrieken gesloten worden of bezittingen worden verkocht. Credit Suisse houdt zelfs de mogelijkheid open dat de familie Mittal het concern van de beurs haalt, om eventueel weer terug te keren als de staalmarkten zijn hersteld.

 

Mittal zou zijn belang in Aperam kunnen verkopen om de opbrengst te gebruiken voor het uitkopen van grootaandeelhouders, maar ook voor een kapitaalverhoging of een schuldverlaging.

 

De staalfabrikant maakt 12 februari de kwartaalcijfers bekend. Credit Suisse voorziet een verslechtering ten opzichte van het derde kwartaal vanwege de gedaalde prijzen en stelt dat de outlook en de mate van schuldreductie de belangrijkste zaken zijn om naar uit te kijken.

 

Op een rood Damrak leverde ArcelorMittal rond lunchtijd 2,3 procent in op 3,51 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.