Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak start onveranderd

Damrak start onveranderd
27 jan 2016 om 08:27

De Amsterdamse beurs gaat woensdag een grofweg vlakke opening tegemoet na een fors hoger slot op Wall Street dinsdagavond en een positief sentiment in Azië vanochtend.

 

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een plus van krap 0,1 procent in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

 

Wall Street sloot dinsdag fors hoger, aangejaagd door hogere olieprijzen als gevolg van speculatie in de markt dat grote olieproducerende landen mogelijk tot een akkoord komen om het aanbod van olie in te perken. Maart-futures op een vat West Texas Intermediate (WTI) stegen 3,2 procent naar 31,32 dollar en een vat Brent werd 3,8 procent duurder op 31,65 dollar. De euro/dollar werd licht lager verhandeld op 1,0852.

 

Vanochtend daalden de WTI en Brent weer in prijs met krap 2 procent naar circa 31 dollar.

 

Hoewel de meeste Aziatische beurzen het goed deden vanochtend, was de Chinese beurs met een verlies van 6,4 procent een dwarsligger. “Het lijkt erop dat beleggers aandelen omruilen voor liquiditeiten in aanloop naar het Chinese Nieuwjaar op 5 februari,” aldus marktanalist Ron van der Does van IG. 

 

Op macro-economisch vlak kijken beleggers vandaag naar Amerika, waar niet alleen het rentebesluit van de Fed op de rol staat, maar ook de wekelijks olievoorraden, de nieuwe woningverkopen in december en verder een trits aan bedrijfscijfers van onder meer van Facebook, Core Laboratories en eBay.

 

Apple liet dinsdag nabeurs weten een recordomzet te hebben geboekt in de laatste maanden van 2015. De verkoopcijfers voor zowel de iPhone, Apple Watch en Apple TV braken records. De omzet steeg in het afgelopen kwartaal van 74,6 miljard naar 75,9 miljard dollar, terwijl de nettowinst opliep van 18,0 miljard naar 18,4 miljard dollar.

 

Bedrijfsnieuws

 

Fietsenfabrikant Accell Group liet vanmorgen weten dat het in Taiwan te maken heeft gehad met een “ernstig geval van diefstal van geld door één van de medewerkers”. De diefstal zal maximaal met 4 miljoen euro op de winst van Accell drukken. Doordat de tweede jaarhelft operationeel evenwel beter verliep dan voorzien, handhaaft Accell de eerder afgegeven winstverwachting.

 

Slotstanden Wall Street

 

De Dow Jones index werd dinsdag 1,8 procent duurder op 16.167,23 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 1,4 procent op 1.903,63 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,1 procent naar 4.567,67 punten.  

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.