Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

eBay heeft last van sterke dollar

eBay heeft last van sterke dollar
27 jan 2016 om 22:29

eBay heeft in het vierde kwartaal van 2015 last gehad van de sterke dollar. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse online marktplaats.

 

"We presenteren solide vierde kwartaalcijfers en hebben verdere vooruitgang geboekt met onze belangrijkste prioriteiten", zei CEO Devin Wenig in een toelichting. "Het kwartaal markeert het eind van een bijzonder jaar, waarin we de spin-off van PayPal voltooiden. Onze activiteiten en klantenkring blijven groeien, terwijl we onze strategie blijven uitvoeren om eBay te herpositioneren voor lange termijn succes", aldus de topman.

 

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op basis van constante wisselkoersen met 5 procent op jaarbasis tot 2,3 miljard dollar. Inclusief valuta-schommelingen bleef de omzet op jaarbasis vrijwel gelijk.

 

De nettowinst uit voortgezette activiteiten kwam uit op 523 miljoen dollar, of 0,43 dollar per aandeel. Een jaar eerder resteerde er onder de streep nog 729 miljoen dollar, of 0,59 dollar per aandeel. De aangepaste winst kwam uit op 50 dollarcent, van 90 dollarcent in het vierde kwartaal van 2014.

 

Door FactSet geraadpleegde analisten gingen uit van een aangepaste winst per aandeel van 50 dollarcent, op een omzet van 2,31 miljard dollar.

 

Outlook

Voor het eerste kwartaal van 2016 verwacht eBay een omzet van tussen de 2,05 miljard dollar en 2,10 miljard dollar. Op basis van constante wisselkoersen betekent dit een omzetgroei van 3 tot 5 procent. De aangepaste winst per aandeel schat het bedrijf in op een bandbreedte van tussen de 0,43 en 0,45 dollar.

 

Voor heel 2016 gaat de online marktplaats uit van een omzet van tussen de 8,5 miljard en 8,8 miljard dollar, wat op basis van constante wisselkoersen een omzetgroei van 2 tot 5 procent zou betekenen. De aangepaste winst per aandeel zou uit moeten komen tussen 1,82 en 1,87 dollar volgens de verwachtingen van het bedrijf.

 

In de elektronische handel nabeurs reageerden beleggers teleurgesteld op de kwartaalcijfers. Het aandeel eBay noteerde bijna negen procent lager, na een verlies van 0,9 procent op 26,42 dollar in de reguliere handel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.