Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PayPal overtreft eigen verwachtingen

PayPal overtreft eigen verwachtingen
27 jan 2016 om 22:45

PayPal heeft in 2015 beter gepresteerd dan de eigen verwachtingen. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse betalingsdienst, dat zich vorig jaar afsplitste van eBay.

 

"We verlaten 2015 met een sterk momentum", aldus CEO Dan Schulman. "Onze sterke resultaten reflecteren de vooruitgang die PayPal boekt met onze strategie om een bepalende factor te spelen in de revolutie van digitale betalingen. Ondanks de vertraging van de mondiale economie en valuta-tegenwind, is PayPal erin geslaagd om de jaaromzet, winst en vrije kasstroom te overtreffen", aldus de topman.

 

PayPal maakte in de laatste drie maanden van 2015 een nettowinst van 367 miljoen dollar, of 30 dollarcent per aandeel, op een 17 procent hogere omzet van 2,6 miljard dollar vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

 

Er was door geraadpleegde economen een winst per aandeel van 34 dollarcent voorzien, op een omzet van 2,51 miljard dollar.

 

Jaarcijfers

De jaaromzet kwam uit op 9,2 miljard dollar, wat een stijging van 15 procent betekende. Bij constante wisselkoersen steeg de omzet ten opzichte van een jaar eerder zelfs met 19 procent. Er was vooraf een omzetgroei bij constante wisselkoersen van 15 tot 18 procent verwacht door PayPal.

 

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel PayPal bijna zes procent. In de reguliere handel daalde het aandeel nog 1,2 procent tot 31,59 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.