Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ST Microelectronics ziet resultaten verslechteren

ST Microelectronics ziet resultaten verslechteren
27 jan 2016 om 08:52

ST Microelectronics heeft in het vierde kwartaal van 2015 de resultaten conform verwachting zien teruglopen en voorziet voor het lopende kwartaal nog geen verbetering optreden. Dit maakte de fabrikant van halfgeleiders woensdag voorbeurs.

 

"De omzet en bruto-marge in het vierde kwartaal kwamen overeen met onze verwachtingen in een zwakke markt", aldus CEO Carlo Bozotti.

De omzet kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,7 miljard dollar, tegenover 1,8 miljard dollar in het derde kwartaal van 2015. Daarbij verslechterde ook de brutomarge van 34,8 naar 33,5 procent. Onder de streep resulteerde dit een nettowinst van 2 miljoen dollar, wat een forse verslechtering was ten opzicht van de winst van 90 miljoen dollar een kwartaal eerder. In het vierde kwartaal van 2014 lag de omzet van ST Microelectronics nog op 1,8 miljard dollar met een winst van 43 miljoen dollar.

 

Over heel 2015 daalde de omzet van ST Microelectronics met 6,8 procent naar 6,9 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten bedroeg de krimp 3,3 procent. De nettowinst kwam uit op 104 miljoen dollar, ruim minder dan de 128 miljoen dollar die de fabrikant in 2014 verdiende.

 

Vooruitblikkend mikt ST Microelectronics voor het lopende kwartaal op een circa 3 procent lagere omzet op kwartaalbasis met een brutomarge van circa 33,0 procent.

 

Verder kondigde de fabrikant aan te stoppen met de ontwikkeling van de set-top box. In totaal raakt deze beslissing 1.400 werknemers wereldwijd.

 

ST Microelectronics verwacht door de maatregel jaarlijks 170 miljoen dollar aan kosten te besparen, maar zal wel eerst voor een zelfde bedrag aan kosten moeten maken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.